Hakkımızda

Yıldızsan Et ve Et Mamülleri San. ve Tic. Ltd. Şti.

Özlem Et

'

Türkiye’nin sayılı özel et kombinalarından biri olan Yıldızsan Et ve Et Mamülleri San. ve Tic. Ltd. Şti. temellerini, 1995 yılında Tuzla / Tepeören’de atmış ve 1996 yılında da ÖZLEM ET markası ile üretime başlamıştır.

Yarım asırlık tecrübenin çağdaş teknoloji ile bütünleşmesi sayesinde Özlem Et, sektöründe kendisinden bahsettiren önemli markalardan biri olmuştur.

Günümüzde Özlem Et Tuzla Tesisleri, 24.000m2’ alan üzerine kurulu 17.000m2’lik kapalı alanı, 2000m2’lik hayvan dinlenme barınağı, 450m2’lik alana kurulu 160m3/gün kapasiteli biyolojik arıtma ve 8500m2’lik üretim alanıyla dev bir tesistir.
Üretim alanında 505m2’lik mezbaha, 1280m2’lik soğuk muhafaza (+4C˚), 1355m2’lik donuk muhafaza (-18C˚), 1560m2’lik imalat, 680m2’lik ferman-tasyon klimaları, 750m2’lik kuru ham madde deposu,250m2’lik mal kabul, 450m2’lik sosyal tesisler, 635m2’lik paketleme, 100m2’lik kademe atölyesi, 570m2’lik sevkiyat, 65m2’lik otokontrol laboratuarı ve 300m2’lik idari binalar mevcuttur.
Faaliyet geçtiği 1996 yılındaki kapasitesi 3000 ton/yıl olan Özlem Et, 2002 yılında üretimin 7000 ton/yıl’a çıkarmıştır. Günümüzde bu miktar 200 büyükbaş hayvan kesimine, 30.000 kg/gün et ve et mamulleri işleme kapasitesine ulaşmıştır.